четвер, 9 травня 2024 р.

ЮНЕСКО-УКРАЇНА: 70 РОКІВ СПІВПРАЦІ

Україна є членом ЮНЕСКО з 12 травня 1954 року. Метою співробітництва України з ЮНЕСКО є зміцнення інтелектуального потенціалу країни та залучення його до загальносвітових процесів в гуманітарній сфері, а також використання в національних інтересах можливостей і ресурсів ЮНЕСКО, та міжнародного досвіду співпраці у галузях її компетенції - освіти, науки, культури, навколишнього середовища, інформації та комунікації.
У сфері культури Україна тісно співпрацює із Центром всесвітньої спадщини ЮНЕСКО у рамках Конвенції про охорону всесвітньої культурної і природної спадщини. Станом на 2024 рік вісім об’єктів в Україні, серед яких храми, давні ліси й історичні центри міст, належать до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. 
Відділом наукової інформації та бібліографії підготовано інформаційно-бібліографічні матеріали, які допоможуть детальніше ознайомитися з українськими об’єктами, що належать до Світової спадщини ЮНЕСКО. Матеріали стануть у нагоді широкому колу шанувальників пам’яток природи і культури та всім, хто вболіває за збереження історико-культурної спадщини України.