неділя, 14 липня 2024 р.

НАУКОВА ПЕРІОДИКА В МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ

Дошкільна освіта: світові тенденції (Preschool Education: Global Trends) - міжнародний рецензований журнал, видавцем і засновником якого є Університет Григорія Сковороди в Переяславі
В журналі публікуються оригінальні емпіричні й критичні оглядові дослідження. Видання є професійним майданчиком для наукових дискусій, обговорення злободенних питань психології і педагогіки дошкільної освіти, поширення кращого педагогічного досвіду, сприяння розвитку дітей від народження до вступу їх у школу.
Журнал охоплює широке коло наукових проблем, пов’язаних з освітою наймолодших дітей, а саме: психічний розвиток дітей в раннього і дошкільного віку; освіта дітей у цей віковий період, методики і технології навчання й виховання дошкільників; підготовка вихователів і вчителів для закладів дошкільної освіти в університетах і коледжах; інклюзивна освіта дошкільників.
Видання внесено до категорії "Б" Переліку наукових фахових видань України, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора наук, доктора філософії (PhD) і кандидата наук із психологічних і педагогічних наук (Наказ МОН України від 20.02.2023 р., № 185).
Науковий журнал дотримується політики відкритого доступу open access. Усі статті розміщуються безстроково і безкоштовно для читання відразу після виходу номера. Повнотекстовий доступ в режимі реального часу до наукових статей журналу представлений на офіційному сайті журналу у розділі Архіви.