четвер, 15 червня 2023 р.

НОВІ ВИДАННЯ БІБЛІОГРАФІЧНОГО ВІДДІЛУ

Читання як державний пріоритет та життєва стратегія : інформаційно-бібліографічні матеріали на підтримку Стратегії розвитку читання на період до 2032 року / Департамент культури і туризму Полтавської обласної військової адміністрації, Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека імені І. П. Котляревського, бібліографічний відділ ; уклад. С. М. Захарченко ; ред. К. М. Щира ; відп. за вип. Н. В. Влезько. – Полтава : ПОУНБ, 2023.  22 с.

 Книга, як інструмент узагальнення і осмислення всіх сфер життя, завжди була супутницею творчості й аналізу досягнень кращих зразків науки, літератури, мистецтва. І тепер, у пору широкого використання різноманітних високотехнологічних засобів, створення і передачі інформації значення книги, а отже, й атрибутів її розповсюдження - бібліотек, книгарень, залишається важливим чинником розвитку суспільства й самопізнання особи.
Незважаючи на доведений позитивний вплив читання на формування життєво важливих навичок, проблема нечитання в Україні стоїть сьогодні надзвичайно гостро. Наразі спостерігається потреба просувати читання на державному рівні та підвищувати рівень читацької грамотності населення.
Сьогодні головна увага бібліотек спрямована на роботу щодо повернення зацікавленості громадян до читання як життєвої стратегії, з’явилась можливість впроваджувати активні форми роботи в цьому напрямку.
Мета інформаційно-бібліографічних матеріалів - на основі публікацій останніх років (2020-203 рр.) відобразити різноманіття ефективних сучасних форм і методів просування книги й читання.