неділю, 7 квітня 2024 р.

НОВІ ВИДАННЯ ВІДДІЛУ НАУКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА БІБЛІОГРАФІЇ

Все про мобінг, або Правила виживання у токсичному колективі : рекомендаційний список літератури / Департамент культури і туризму Полтавської обласної військової адміністрації, Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека імені І. П. Котляревського, бібліографічний відділ ; уклад. В. А. Лашко ; ред. К. М. Щира ; відп. за вип. Н. В. Влезько. – Полтава : ПОУНБ, 2024. – 22 с.

Сучасна людина приблизно третину свого життя віддає професійній діяльності, спілкуванню зі співробітниками та керівництвом. Комфортний мікроклімат у трудовому колективі – одна з запорук ефективності праці, однак сьогодні можемо говорити про значне розповсюдження мобінгу, який руйнує здорову атмосферу в колективі.
Мобінг є потенційною загрозою для кожної людини, яка працює, а тому перший крок для протидії – розуміння сутності цього явища.
Що таке мобінг, яким він буває, як довести його факт та яка відповідальність передбачена за його вчинення, – про все це в матеріалах рекомендаційного бібліографічного списку.
Видання буде корисним для керівників, психологів, соціальних працівників, менеджерів різних ланок, фахівців із роботи з персоналом, усім, хто цікавиться таким явищем як мобінг.