понеділок, 16 вересня 2024 р.

СТРАТЕГІЯ І ПРІОРИТЕТИ БІБЛІОТЕЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Стратегія і пріоритети бібліотечної діяльності : (оперативна аналітика до Всеукраїнського дня бібліотек 2024) / Департамент культури і туризму Полтавської обласної військової адміністрації, Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека імені І. П. Котляревського,  відділ наукової інформації та бібліографії ; уклад. С. М. Захарченко. – Полтава : ПОУНБ, 2024. - 14 с.

30 вересня - найчитальніший день року, адже у 1998 році Президент України підписав Указ, яким затвердив Всеукраїнський день бібліотек.
У цей день вітання з професійним святом приймають бібліотекарі - провідники у світ знань, казок, подорожей, фантастики, наукових відкриттів. Їм відомі секрети класифікації книг, складання бібліографічних покажчиків та каталогів.
Полтавська обласна універсальна бібліотека імені І. П. Котляревського також стає більш сучасною та адаптується до потреб відвідувачів, надаючи не тільки доступ до фонду, що налічує 681519 примірників видань, а й створюючи електронну бібліотеку, електронний каталог книг та періодичних видань, проводячи різноманітні культурно-просвітницькі заходи.
У бібліотеці користувачі можуть працювати в Інтернет-мережі, отримати доступ до Wi-Fi.
Отже, вкотре ПОУНБ імені І. П. Котляревського засвідчує, що бібліотеки сьогодні - це одна з потужних точок опори та стійкості , на якій сходиться простір культурного суспільства.
У викличних умовах війни бібліотеки стають для своїх спільнот, громад та новоприбулих і точкою опори, і місцем сили, і простором для творення, порозуміння й підтримки.
Цьогорічний вересень можна сміливо вважати бібліотечним місяцем, адже він багатий на безліч масштабних подій і заходів для нас і про нас.

вівторок, 10 вересня 2024 р.

НОВІ НАДХОДЖЕННЯ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ ДО БІБЛІОТЕКИ ЗА ЛИПЕНЬ-СЕРПЕНЬ 2024 РОКУ

Пропонуємо ознайомитися з новинками періодичних видань, які надійшли у фонд ПОУНБ імені І. П. Котляревського у липні-серпні 2024 року. До вашої уваги – віртуальна виставка нових надходжень «Сторінками періодичних видань».
Оригінали можна переглянути у відділах Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського: відділ обслуговування користувачів (кімн. 310); відділ документів із технічних та природничих наук (кімн. 408); відділ абонемента (кімн. 208); відділ мистецтв (кімн. 313); сектор розвитку дитячого простору, сектор дитячого абонементу (1-й поверх).