неділя, 14 липня 2024 р.

НАУКОВА ПЕРІОДИКА В МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ

Дошкільна освіта: світові тенденції (Preschool Education: Global Trends) - міжнародний рецензований журнал, видавцем і засновником якого є Університет Григорія Сковороди в Переяславі
В журналі публікуються оригінальні емпіричні й критичні оглядові дослідження. Видання є професійним майданчиком для наукових дискусій, обговорення злободенних питань психології і педагогіки дошкільної освіти, поширення кращого педагогічного досвіду, сприяння розвитку дітей від народження до вступу їх у школу.
Журнал охоплює широке коло наукових проблем, пов’язаних з освітою наймолодших дітей, а саме: психічний розвиток дітей в раннього і дошкільного віку; освіта дітей у цей віковий період, методики і технології навчання й виховання дошкільників; підготовка вихователів і вчителів для закладів дошкільної освіти в університетах і коледжах; інклюзивна освіта дошкільників.
Видання внесено до категорії "Б" Переліку наукових фахових видань України, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора наук, доктора філософії (PhD) і кандидата наук із психологічних і педагогічних наук (Наказ МОН України від 20.02.2023 р., № 185).
Науковий журнал дотримується політики відкритого доступу open access. Усі статті розміщуються безстроково і безкоштовно для читання відразу після виходу номера. Повнотекстовий доступ в режимі реального часу до наукових статей журналу представлений на офіційному сайті журналу у розділі Архіви.

четвер, 11 липня 2024 р.

НОВІ НАДХОДЖЕННЯ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ ДО БІБЛІОТЕКИ ЗА ЧЕРВЕНЬ 2024 РОКУ

 Пропонуємо ознайомитися з новинками періодичних видань, які надійшли у фонд ПОУНБ імені І. П. Котляревського у червні 2024 року. До вашої уваги – віртуальна виставка нових надходжень «Сторінками періодичних видань».
Оригінали можна переглянути у відділах Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського: відділ обслуговування користувачів (кімн. 310); відділ документів із технічних та природничих наук (кімн. 408); відділ абонемента (кімн. 208); відділ мистецтв (кімн. 313); сектор розвитку дитячого простору, сектор дитячого абонементу (1-й поверх).

пʼятниця, 5 липня 2024 р.

ВІЙСЬКОВО-МОРСЬКІ СИЛИ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ: історія і сучасність

7 липня в Україні відзначають День Військово-Морських Сил Збройних Сил України. У незалежній Україні вперше День ВМС було встановлено указом президента України Леоніда Кучми від 17 серпня 1996 року, а вперше його відзначили 1 серпня 1997 року. Дата була обрана на честь перших в історії незалежної України широкомасштабних навчань українського військового флоту «Море-96», які проходили з 30 липня до 1 серпня 1996 року. Святкування дня ВМС стало всенародним оглядом бойової готовності українського флоту і визначенням його авторитету як у Севастополі, так і в Україні в цілому. Крім того, воно засвідчило перемогу не лише військових моряків, а всього українського народу у виснажливій боротьбі за флот, за право України бути морською державою.
З 2015 року згідно з указом Президента України № 331 від 12.06.2015 р. День Військово-Морських сил Збройних Сил України відзначають щорічно в першу неділю липня.
Військово-Морські Сили України вже втретє відзначають своє професійне свято у складних умовах воєнної обстановки, у запеклих боях з російськими загарбниками, проявляючи героїзм, відвагу, стійкість та непереможний характер.

ДЖЕРЕЛА ДО ТЕМИ: