пʼятницю, 1 лютого 2019 р.

5 ЛЮТОГО 2019 РОКУ - ДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ

День безпечного Інтернету  запроваджено за ініціативою європейських некомерційних організацій European Schoolnet та Insafe, який з 2004 року відзначається щорічно у вівторок другого тижня лютого.
День безпечного Інтернету має на меті досягнення об'єднання зусиль держави, бізнесу і громадськості для популяризації механізмів безпечної роботи в мережі, перш за все серед дітей та молоді.
У 2014 році до Дня безпечного Інтернету  долучилась  громадська організація «Луганська обласна молодіжна організація «Старт» як національний координатор в Україні та продовжує цю діяльність до 2017 року. Діяльність організації спрямована на формування безпечної поведінки в Інтернеті дітей та молоді, батьків, педагогів, молодіжних працівників, бібліотекарів та  реалізується в рамках неформальної та формальної освіти. У 2017 році після п’яти років роботи організації "Старт" як Національного комітету Дня безпечного Інтернету в Україні, було вирішено заснувати "Центр кращого Інтернету" для того, щоб щодня просувати безпечне використання цифрових технологій, розвиток та підтримку інформаційно-цифрового суспільства, просувати культури та безпеку користування мережею Інтернет.
День безпечного Інтернету - 2019 відзначається 5 лютого 2019 року під гаслом "Разом для найкращого Інтернету".
Бібліографічний відділ Полтавської обласної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського  підготував до Дня безпечного Інтернету інформаційну пам'ятку "Безпека у віртуальному світі", яка містить джерела з питань особистої та глобальної безпеки у кіберпросторі, зокрема дітей та молоді; корисні веб-ресурси, за допомогою яких можна освоїти основи безпечної роботи в Інтернеті; словник термінів з Інтернет-безпеки.