понеділок, 14 листопада 2022 р.

НОВІ ВИДАННЯ БІБЛІОГРАФІЧНОГО ВІДДІЛУ

Пандемія COVID-19 та її можливі наслідки для суспільства : рекомендаційний бібліографічний покажчик. Вип. 2 : «Онлайн-репутація бібліотеки в період пандемії COVID-19» : інформаційно-аналітичний огляд / Департамент культури і туризму Полтавської обласної військової адміністрації, Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека імені І. П. Котляревського, бібліографічний відділ ; уклад. С. М. Захарченко ; ред. К. М. Щира ; відп. за вип. Л. М. Власенко. – Полтава : ПОУНБ, 2022.  34 с.

Пандемія COVID-19 торкнулася практично всіх сфер життя і всіх верств населення, істотно вплинула на соціально-економічний розвиток країн та діяльність більшості організацій, у тому числі й бібліотек. Більшість бібліотек світу були змушені закрити двері з метою забезпечення безпеки своїх користувачів і співробітників, змінити умови організації роботи та види послуг.
Мета інформаційно-аналітичного огляду: репрезентувати інноваційні засоби та підходи у взаємодії бібліотек із читачами під час локдаунів, що, в свою чергу, позитивно відображається на їх репутації; визначити діяльність з надання онлайн-послуг під час вимушеного карантину на прикладі діяльності національних, публічних бібліотек та бібліотек закладів вищої освіти.