середу, 1 вересня 2021 р.

1 ВЕРЕСНЯ - ДЕНЬ ЗНАНЬ

 ШАНОВНІ ВИКЛАДАЧІ, ШКОЛЯРІ, СТУДЕНТИ!

Вітаємо з новим навчальним роком! Бажаємо набратися терпіння, сил, сміливості і наполегливості для нових відкриттів, для нових перемог і досягнень, для нових знань і прагнень. Нехай весь навчальний рік буде добрим і плідним для всіх!
Бібліографічний відділ Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. П. Котляревського готовий стати вашим вірним помічником і надійним штурманом в безкрайньому морі знань!
А для досягнення успіху ми пропонуємо свою допомогу у пошуку необхідної літератури та оволодіння навичками самостійної роботи з різними виданнями інформації – друкованої та електронної.

До ваших послуг:
- монографії, автореферати дисертацій, підручники;
- методичні посібники;
- енциклопедії, довідники;
- журнали;
- художню літературу;
- інші видання, які є у фонді бібліотеки.
ШАНОВНІ СТАРШОКУРСНИКИ!

У справі освоєння обраної вами професії ви вже вийшли на фінішну пряму. Останнє, що вам залишається зробити для отримання диплома – це написати дипломну роботу або виконати дипломний проект. Наша бібліотека завжди рада допомогти вам в цій нелегкій і відповідальній справі, а саме, надати  відомості про друковані та електронні джерела за темою вашого дослідження.
Найактуальніший матеріал можна знайти у періодичних виданнях. Нові відомості з досліджуваних проблем, остання інформація про напрямки розвитку галузі, статистичні дані – все це ви знайдете в журналах, які отримують наші читальні зали (уточнити наявність і місцезнаходження журналів можна в електронному каталозі «Періодичні видання ПОУНБ ім. І. П. Котляревського».
Консультацію по правилам складання списку використаних джерел ви можете отримати в бібліографічному відділі Бібліотеки (2-й поверх, кімн. 212).
Співробітниками відділу розроблена програма «Суперкористувач» навчання інформаційної грамотності «У бібліотеку – за інформаційною культурою». Вона розрахована на послідовне формування знань і умінь користування книгою, бібліотекою, іншими інформаційними ресурсами і технологіями, вчить навикам самостійного пошуку і вибору інформації у бібліотеках та інших центрах інформації.
Програма містить тренінги, інтерактивні заняття:
- «Довідково-бібліографічний апарат бібліотеки – ключ до інформації»;
- «Сайт ПОУНБ: пошукові можливості»;
- «Інформаційні та пошукові сервиси ПОУНБ ім. І. П. Котляревського»;
- «Локальні і віддалені ресурси наукової бібліотеки»: забезпечення інформаційних потреб учнів, студентів засобами інформаційно-комунікаційних технологій;
- «Інформаційна грамотність та грамотність щодо роботи з даними» (вміння шукати, фільтрувати, оцінювати, використовувати дані, інформацію та цифровий контент);
- «Безпека у віртуальному світі».
Можна записатися на будь-яку тему, яка вас зацікавила.

Контакти: 
Наша адреса: 36020, м. Полтава, вул. Небесної Сотні, 17. кім.212
Тел.: (0532)60-71-45
E-mail: biblpolt@meta.ua

Режим роботи:
Понеділок-четвер: 9.00 – 19.00
П’ятниця, неділя: 10.00 – 18.00
Вихідний: субота

Чекаємо вас і сподіваємося, що наші культурно-просвітницькі проєкти та заходи дозволять вам вирішити проблеми самоосвіти, дозвілля, культури та спілкування. Слідкуйте за інформацією на сайті бібліотеки і в соцмережах.
З БІБЛІОТЕКОЮ ІНФОРМАЦІЯ СТАЄ ДОСТУПНОЮ!
З БІБЛІОТЕКОЮ НАВЧАННЯ СТАЄ ЗАДОВОЛЕННЯМ!