пʼятницю, 30 грудня 2022 р.

НОВІ ВИДАННЯ БІБЛІОГРАФІЧНОГО ВІДДІЛУ

Пандемія COVID-19 та її можливі наслідки для суспільства : рекомендаційний бібліографічний покажчик. Вип. 4 : «Covid-19: вплив на економіку і суспільство» / Департамент культури і туризму Полтавської обласної військової адміністрації, Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека імені І. П. Котляревського, бібліографічний відділ ; уклад. В. А. Лашко ; ред. К. М. Щира ; відп. за вип. Л. М. Власенко. – Полтава : ПОУНБ, 2022.  50 с.

Глобальним викликом для людства, що виник на початку 2020 року і продовжується донині, стала пандемія COVID-19, яка виявилася надзвичайно "агресивною" і "синхронізованою"  лише за 2-3 місяці охопивши практично всі країни світу, спричинивши значні людські втрати і спровокувавши глибоке соціально-економічне падіння.
Пандемія коронавірусу справила негативний вплив на економіку і соціально-економічне становище населення. Оголошений карантин за лічені дні перевернув ситуацію у бізнесі і, відповідно, на ринку праці. Припинено діяльність і великих, і малих підприємств, скорочена тривалість робочого часу, звільнюється персонал. Закриття торгових центрів і ресторанів, скасування авіарейсів та бронювання готелів, перехід підприємств на віддалену роботу багатьох ставить на межу краху.
Головна мета випуску  висвітлити питання впливу COVID-19 на стан економічного розвитку України та світу; заходи, які вибрані урядами країн для подолання негативних наслідків пандемії.