середа, 20 вересня 2023 р.

НОВІ ВИДАННЯ ВІДДІЛУ НАУКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА БІБЛІОГРАФІЇ

Україна в умовах російської збройної агресії: галузеві аспекти : рекомендаційний бібліографічний покажчик. Вип. 2 : Забезпечення національної безпеки і оборони та цивільного захисту населення у період російсько-української війни / Департамент культури і туризму Полтавської обласної військової адміністрації, Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека імені І. П. Котляревського, відділ наукової інформації та бібліографії  ; уклад. Л. В. Белаш ; ред. К. М. Щира ; відп. за вип. Н. В. Влезько. – Полтава : ПОУНБ, 2023. – 58 с.

Стратегія забезпечення національної безпеки України набула актуальності ще у 2014 році, коли перед Україною постало завдання захистити найважливіші суспільні та державні інтереси, що становлять об’єкт національної безпеки.
Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну актуальність теоретичних та практичних аспектів забезпечення основ національної безпеки України, оборони та цивільного захисту населення досягнула апогею. Неспровоковане, варварське вторгнення росії на територію України стало проявом величезної небезпеки, яка зруйнувала мир в Україні та в цілому на європейському просторі.
Тому питання удосконалення та підвищення ефективності забезпечення національної безпеки, оборони та захисту цивільного населення в Україні в сучасних умовах є як ніколи актуальними, визначними у пошуку напрямів подальшого розвитку країни та такими, що викликають занепокоєння громадських та державних діячів, науковців, просто громадян України.
Зважаючи на актуальність проблематики відділом наукової інформації та бібліографії Полтавської ОУНБ імені І. П. Котляревського підготовлено другий випуск бібліографічного покажчика "Україна в умовах російської збройної агресії: галузеві аспекти", який має назву "Забезпечення національної безпеки і оборони та цивільного захисту населення у період російсько-української війни".