четвер, 22 лютого 2024 р.

НОВІ ВИДАННЯ ВІДДІЛУ НАУКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА БІБЛІОГРАФІЇ

Політика протидії корупції – шляхи вдосконалення та сучасний стан : інформаційна пам’ятка / Департамент культури і туризму Полтавської обласної військової адміністрації, Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека імені І. П. Котляревського, бібліографічний відділ ; уклад. В. А. Лашко ; ред. К. М. Щира ; відп. за вип. Н. В. Влезько. – Полтава : ПОУНБ, 2024. – 26 с.

 На сьогодні питання запобігання та протидії корупції залишаються надзвичайно актуальними. У період дії воєнного стану корупція є чинником, що створює реальну загрозу національній безпеці, украпленню демократії, зміцненню авторитету країни на міжнародній арені та подальшому розвитку держави загалом. Система корупції набула досконалого вигляду, пронизавши усі сфери функціонування держави. Вона негативно впливає на різні сторони суспільного життя: економіку, політику, освіту, мораль, управління, соціальну та правову сфери, наше майбутнє.
Реформування системи запобігання і протидії корупції є одним із важливих аспектів сучасної державної правової політики. Досягнення успіху в зазначеному процесі є передумовою для формування у суспільстві довіри до влади, зростання економічного потенціалу держави, покращення добробуту громадян.
Відділом наукової інформації та бібліографії укладено пам’ятку, що  інформує користувачів про документи, які висвітлюють правові та організаційні засади функціонування системи протидії корупції в Україні, зміст та порядок застосування превентивних антикорупційних механізмів, правила щодо усунення наслідків корупційних правопорушень.