неділя, 22 вересня 2024 р.

ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ У ФОНДАХ ПОУНБ імені І. П. КОТЛЯРЕВСЬКОГО

Науково-популярний журнал «Локальна історія» від однойменного видавництва пропонує цікаві та маловідомі матеріали з історії України. Кожен окремий номер журналу присвячено конкретній темі з історії України, матеріал з якої становить не менше третини обсягу номера. Це можуть бути історична особа, явище, подія, організація або географічний об’єкт. Усі теми розглядаються саме з сучасної історичної точки зору та з огляду на український контекст. Матеріал носить публіцистичний характер, але широта охоплення теми та якість подачі дозволяють читачам журналу якнайбільше ознайомитись з історією, культурою та географією рідного краю.
Для збереження історії, що зникає з нашого сьогодення, журналісти видання взяли десятки інтерв’ю з видатними особами, ветеранами та очевидцями історичних подій. Публікуються статті істориків, культурологів, журналістів та літераторів, у тому числі і зарубіжних. Видання має також високий рівень поліграфічної якості та художнього оформлення. Журнал «Локальна історія» є частиною більшого науково-дослідницького проєкту «Локальна історія», який також займається видавничою діяльністю. Метою створення журналу було дати суспільству зрозумілий та якісний продукт, який би показував, чому історія важлива, чому вона актуальна сьогодні та як може бути використана для проєкцій на майбутнє.
Журнал можна переглянути у відділах Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського: відділ обслуговування користувачів (кімн. 310) та відділ абонемента (кімн. 208).