суботу, 13 січня 2024 р.

НОВІ ВИДАННЯ ВІДДІЛУ НАУКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА БІБЛІОГРАФІЇ

Війна в Україні стала без перебільшення найтяжчим випробуванням за всю історію її незалежного існування. Жахливі події, прямим свідком яких є сьогодні кожен українець, спричинили величезний стрес і, як наслідок, призвели до значного погіршення загального фізичного стану і психічного благополуччя населення.
Надання психологічної допомоги та підтримки є актуальною проблемою нині в країні. Внаслідок повномасштабної війни українці переживають надважкі негативні емоції та страждання. За ініціативи першої леді Олени Зеленської стартувала Національна програма психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Програма має на меті допомогти кожному українцю подолати стрес і тривожність, пов’язані з війною, пережити наслідки травматичних подій та надати психологічну підтримку, де б людина не перебувала.
На сьогоднішній день покращення психічного та психологічного здоров’я українців як чинника збереження української родини, нації, України є першоосновою реалізації суспільно-ціннісної задачі з метою захисту й продовження людського життя на території української держави.
З огляду на актуальність теми, відділ наукової інформації та бібліографії підготував інформаційно-бібліографічні матеріали "Психологічна підтримка особистості в умовах воєнного протистояння", які будуть корисними психологам-науковцям практичним психологам, педагогам, соціальним працівникам, психотерапевтам, волонтерам, всім, хто цікавиться методами психологічної допомоги та підтримки особистості в умовах війни.