суботу, 13 травня 2023 р.

15 ТРАВНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СІМ’Ї

 Сім’я є ключовою ланкою і основним інститутом суспільства. З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Без сім’ї неможливе відтворення населення, його соціалізація і, нарешті, неможливе утворення всіх інших соціальних інституцій. Саме рівень розвитку окремої сім’ї разом з характером праці зумовлюють суспільний добробут і порядок, за яким живе населення в різних державах.
20 вересня 1993 року, відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН було запроваджено Міжнародний день сім'ї, який відзначається щороку 15 травня. Встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї. На думку Генерального секретаря ООН Кофі Аннана, коли зневажаються основні права однієї сім’ї – єдність всієї людської сім’ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою.
Щороку день сім'ї присвячений певній тематиці. Тема Дня 2023 року – «Демографічні тенденції та сім'ї» –  покликана підвищити обізнаність щодо впливу демографічних тенденцій на сім'ї.


Підготувала Нестеренко О. В., провідний бібліограф бібліографічного відділу