четвер, 18 травня 2023 р.

НАУКОВА ПЕРІОДИКА В МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ

 «Мистецтвознавчі записки» – збірник наукових праць, заснований у 2001 році Національною академією керівних кадрів культури і мистецтв та Міністерством культури і туризму України.
У збірнику висвітлюється різноманітна історична та теоретична проблематика мистецтвознавства, пов’язана як із сучасною мистецькою практикою, так і з художньою культурою минулих епох. Видання розраховане на фахівців-дослідників, теоретиків і практиків мистецтва та культурології, викладачів, аспірантів, студентів, широкий загал читачів, що цікавляться проблемами художньої культури.
Затверджено наказом Міністерства освіти і науки України  від 02.07.2020 р. №886 як фахове видання категорії Б зі спеціальностей: 022 Дизайн; 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація; 024 Хореографія; 025 Музичне мистецтво; 026 Сценічне мистецтво.
Журнал підтримує політику відкритого доступу до опублікованого змісту, підтримуючи принципи вільного поширення наукової інформації та глобального обміну знаннями задля загального суспільного прогресу.
Збірник зареєстровано в міжнародних наукометричних системах: International Impact Factor Services; Google Scholar; Scientific Indexing Services; Research Bible; Global Impact Factor; Central and Eastern European Online Library (CEEOL); Crossref.
Архівовані електронні версії статей представлені у національному репозиторії «Наукова періодика України» Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського. Для ознайомлення з повними текстами статей можна також скористатися електронним каталогом ПОУНБ імені І. П. Котляревського, де розміщені посилання на архів видання.